Cover Fenix 110

FENIX 110 - Nonkel Zigomar - De zwarte draak
Na jaren hervatten we onze albumuitgave van Snoe en Snolleke. En u vraagt zich misschien - en terecht - af waarom. 

Cover Fenix 109

FENIX 109 - Tijl en Lamme - Kasteel Zwartendale! door Gray
Lionel Graham Croucher, beter bekend als Gray, publiceerde tal van verhalen in het Vlaamse weekblad Zonneland in de jaren 50 en 60 van vorige eeuw. Bij het grote publiek zijn wellicht de gags van Rikske en Fikske het meest bekend.
Bijna 50 jaar na het verschijnen van zijn laatste album van Tijl Uilenspiegel brengen we het in 1961 voorgepubliceerde verhaal Kasteel Zwartendale.

Cover Fenix 108

FENIX 108 - Dees Dubbel en Cesar - De gouden telefoon 
Een nieuw verhaal van Dees Dubbel waarin onze held zich ontpopt tot een ware kunstschilder.

Cover Fenix 106

FENIX 106 - De vrolijke bengels - Deel 1 
We zetten onze blauwe reeks van De vrolijke bengels verder, een chronologische uitgave in oorspronkelijke kleuren van de gags die verschenen in Ons Volkske vanaf 1949. Dit jaar brengen we delen 1 en 2 met de eerste afleveringen, die verschenen van 13 januari 1949 tot 8 juni 1950.

Cover Fenix 105

FENIX 105 - Bimmelabom en zijn zus Bibaboe door Jacques Laudy
Vorig jaar brachten we het eerste deel van dit allereerste stripverhaal van Jacques Laudy. Het verscheen in Bravo! in de periode 1944 - 1946. Nu brengen we het tweede en laatste deel.

Cover Fenix 104

FENIX 104 - Pluk zoekt zijn vader door Pink
Een paar jaar geleden hebben we uitgebreid aandacht besteed aan onze Vlaamse strippionier met artikels, een reeks albums van Flipke en de rakkers en het vakantiealbum Pietje de vechtjas! Nu brengen we een verhaal dat eind jaren 40 verscheen in 't Kapoentje. Volledig op basis van de originele tekeningen, ook de nooit gebruikte cover!

Cover Fenix 102

Kari Lente blijft een vaste waarde in de collectie Fenix. Met deze albums staan we weer twee stappen dichter bij de volledige albumuitgave van al haar avonturen.